U bent hier:

Internationaal netwerk

Familiebedrijven staan wereldwijd voor dezelfde uitdagingen. De oplossingen die familiebedrijven in andere landen en andere culturen hebben gevonden om duurzaam succesvol te blijven, kunnen ook bijzonder interessant zijn voor onze Nederlandse leden. Wij vinden het daarom belangrijk onze leden toegang te bieden tot netwerken van familiebedrijven in andere landen. Daarom zijn we aangesloten bij het Family Business Network International (FBN-i) en European Family Businesses (EFB). 

Family Business Network International (FBN-i) is een wereldwijde organisatie met ruim 5.600 leden uit meer dan 50 landen. FBN-i biedt educatieve en netwerkmogelijkheden voor familiebedrijven. Leden van FBNed hebben exclusief toegang tot een besloten internetplatform met best practices, artikelen, cases en de ledendatabase. Daarnaast organiseert FBN-i diverse internationale bijeenkomsten. Het belangrijkste evenement is de jaarlijkse Global Summit. Binnen FBN-i is ook een uniek next generation netwerk actief dat de volgende generatie de kans biedt eigen contacten op te bouwen met gelijkgestemden o.a. tijdens de jaarlijkse Next Generation Global Summits, New Leader Circles en mogelijkheden voor internships.
 

European Family Businesses (EFB) behartigt op Europees niveau de belangen van familiebedrijven. Sinds 2011 heeft EFB een eigen kantoor in Brussel en onderhoudt zij nauwe contacten met Europarlementariërs en beleidsbepalers binnen de Commissie. Zo is de laatste jaren veel aandacht besteed aan het vergemakkelijken van de bedrijfsoverdracht, hetgeen inmiddels Europees beleid is en ook in de verschillende lidstaten heeft geleid tot betere fiscale faciliteiten. In september 2015 heeft het Europese parlement een own-initiative report over familiebedrijven geaccordeerd. EFB heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van dit rapport.
 

Leden