U bent hier:

Doe mee aan onderzoek

Meer kennis over familiebedrijven is van groot belang om effectief het bedrijfslevenbeleid te beïnvloeden en zo een goed ondernemingsklimaat voor familiebedrijven te stimuleren. FBNed nodigt je uit om mee te werken aan onderzoek. Dat helpt ons in de belangenbehartiging en anderen aan inzichten.

Onderzoek Isabelle Swinkels 'Examination of Potential Fault Lines Between Family and Nonfamily Employees in Dutch Family Firms.'

Meer kennis over leiderschap binnen familiebedrijven is van groot belang voor de continuïteit. Wij nodigen je daarom uit om mee te werken aan het onderzoek van Isabelle Swinkels, achtste generatie van familiebedrijf Royal Swinkels Family Brewers.

Het onderzoek betreft zowel familieleden als niet-familieleden werkzaam in het familiebedrijf. De verantwoordelijkheden en rollen van familieleden kunnen verschillen van die van overige werknemers, vanuit mogelijk uiteenlopende standpunten en belangen. Als gevolg hiervan kunnen breuklijnen ontstaan ​​tussen familieleden en de niet-familieleden die werkzaam zijn in het familiebedrijf. Dit kan een negatieve invloed hebben op groepsprocessen en mogelijk op bedrijfsprestaties. Mogelijke breuklijnen op het gebied van vertrouwen in de leider, stemgedrag en ambassadeurschap van werknemers zullen in dit onderzoek onafhankelijk van elkaar worden verkend.

Het doel is om zoveel mogelijk reacties te verzamelen van familieleden en niet-familieleden werkend in het familiebedrijf.

Deelnemen aan de enquête.

Leden