U bent hier:

Doe mee aan onderzoek

Meer kennis over familiebedrijven is van groot belang om effectief het bedrijfslevenbeleid te beïnvloeden en zo een goed ondernemingsklimaat voor familiebedrijven te stimuleren. FBNed nodigt je uit om mee te werken aan onderzoek. Dat helpt ons in de belangenbehartiging en anderen aan inzichten.

Onderzoek naar het effect van familiedynamiek en het aantal generaties op strategische flexibiliteit van familiebedrijven

Dion Ritsma, een Tilburgse student, doet als onderdeel van zijn masteropleiding Strategisch Management aan de Universiteit van Tilburg onderzoek naar familiedynamiek, het aantal generaties en strategische flexibiliteit binnen familiebedrijven. De inzichten van eigenaren van familiebedrijven zijn hiervoor nodig.

Wat is het doel van dit onderzoek?
Dit onderzoek biedt meer inzicht in het belang van familiebetrokkenheid binnen de onderneming en van diverse communicatievormen door het gehele bedrijf. Het doel is om familiebedrijven een frisse blik te bieden op bepaalde kwesties.

Zo wordt bijvoorbeeld onderzocht in hoeverre confrontatie en conflict bijdragen aan de flexibiliteit van een bedrijf. Dit kan namelijk zowel positieve als negatieve effecten hebben. Wat zijn deze effecten precies en wat is wel of geen constructieve confrontatie?

Wat levert het op?
In de huidige, snel veranderende markten is het essentieel dat een bedrijf zowel flexibel als innovatief blijft. Na het onderzoek ontvang je indien gewenst een gedetailleerd onderzoeksrapport. Dit rapport bevat concrete handvatten die kunnen helpen het bedrijf zo flexibel mogelijk te houden.

Het invullen van de vragenlijst kost gemiddeld 7 minuten.
Anonimiteit: de antwoorden zijn volledig anoniem en niet te herleiden naar een bedrijf.
Deelname is mogelijk tot 25 juni via deze link: Deelnemen aan het onderzoek

Voor vragen kan je contact opnemen met Dion per email of mobiel nummer 06-21927219.

Leden