U bent hier:

Koningin Máxima woont FBN NxG International Summit bij

07/05/2024

25 jaar FBNed | Familiebedrijven Nederland

Vereniging voor de volgende generatie eigenaren en bestuurders van familiebedrijven

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt vrijdagmiddag 31 mei een bezoek aan de internationale NxG Summit voor familiebedrijven in Den Haag. 

In 2024 bestaat FBNed | Familiebedrijven Nederland 25 jaar. Om dit jubileum te vieren, bundelt FBNed de krachten met The Family Business Network International (FBN) om in Den Haag 250 NxG’ers vanuit de hele wereld te verwelkomen voor de FBN NxG International Summit. 

Tijdens deze summit leren NxG’ers – de nieuwe generatie binnen familiebedrijven in de leeftijd van 18 tot 40 jaar – over het thema eigenaarschap en welke mogelijkheden en verantwoordelijkheden een familiebedrijf met zich meebrengt.
De deelnemers volgen drie dagen een intensief programma waarbij zij tijdens presentaties door internationale ondernemers cases te horen krijgen, gevolgd door breakoutsessies waarin zij met elkaar in gesprek gaan over de situatie in hun eigen familie of familiebedrijf. 

De summit wordt voorafgegaan door drie learning journeys, waarin deelnemers in kleine groepen kennismaken met Nederland, de Nederlandse ondernemersgeest en de uitdagingen waar Nederland voor staat. Zij bezoeken Nederlandse familiebedrijven die toonaangevend zijn op het gebied van Agribusiness Improvement, Sustainable Living en Maritime Challenges.

Koningin Máxima woont een deel van de summit bij en gaat met deelnemers van de verschillende learning journeys in gesprek over ondernemerschap, sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid, het belang van eigenaarschap en de uitdagingen die daarbij horen.

Leden