U bent hier:

PwC publiceert onderzoeksresultaten: de stille krachten van het Nederlandse familiebedrijf

05/02/2024

Familiebedrijven leveren een aanzienlijke bijdrage aan de economie en de samenleving van Nederland. Daarbij hebben familiebedrijven de laatste jaren laten zien dat ze veerkracht hebben, zo bleek vooral tijdens de coronapandemie. Dat blijkt uit het vervolgonderzoek van PwC naar de economische en maatschappelijke bijdrage van familiebedrijven.

Voor het onderzoek is gekeken naar de prestaties en acties van familiebedrijven op vijf gebieden: werkgelegenheid, omzet, arbeidsmarkt, duurzaamheid en innovatie. Dat is gedaan aan de hand van onder andere CBS-data en de jaarrekeningen van de honderd grootste Nederlandse familiebedrijven.

Familiebedrijven tonen veerkracht en steeds meer innovatie. Lees hier de overige onderzoeksresultaten.

Leden