U bent hier:

FBNed lanceert kinderboek over familiebedrijven ter ere van 25-jarig jubileum

24/01/2024

Samen lezen met de volgende generatie - ons jubileumboek

Het is 25 jaar geleden dat een groep van 20 familiebedrijven het initiatief nam om FBNed op te richten. Daar zijn wij ontzettend trots op. Zij hadden de visie en het lef om een vertrouwelijk netwerk op te zetten waar familiebedrijven en ondernemende families elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en van elkaar kunnen leren. Voor henzelf én ook voor de volgende generaties. Dankzij de inmiddels meer dan 270 leden is FBNed uitgegroeid tot een volwaardige en stabiele vereniging die verbindt, waar familieleden en bestuurders kunnen leren én die zich ook hard maakt voor het familiebedrijf als stabiele en ondernemende factor voor Nederland.

2024 is ons jubileumjaar en dat vieren we met de uitgave van dit bijzondere jubileumboek. Ontwikkeling is de rode draad in ons bestaan. Gaandeweg ontwikkelde de vereniging zich en bovendien ontwikkelden de ondernemende families zich door met elkaar te verdiepen en vanuit verschillende generaties met elkaar in gesprek te gaan. Het is gebleken dat de gesprekken die we met elkaar hebben inzicht en inspiratie bieden voor ieders eigen familiebedrijf.

Wij zijn er voor alle familiebedrijven en betrokken familieleden, al dan niet actief binnen het familiebedrijf. Een boek voor de familie, voor ouders, grootouders, ooms, tantes… om op een speelse en nieuwsgierige manier in gesprek te gaan met hun jonge generaties en de onbevangen vragen en inzichten te bespreken. Met het boek willen wij de jonge generatie inspireren en maken zij op een speelse manier kennis met het fenomeen familiebedrijf. 

Het boek Wat een familie

De familie van Sophie en Fin heeft een familiebedrijf. Ze hebben een botenverhuurbedrijf. Elke zomer komt de familie bij elkaar. Dit jaar willen de kleinkinderen oma verrassen. Ze gaan haar stokoude eerste bootje opknappen. 

Geld hebben ze niet, dus bedenken ze een plan... Zijn ze net zo ondernemend als oma? Lees het avontuur van Sophie, Fin en hun familie en kom ook meer te weten over je eigen familiebedrijf.

Bijzonder geschikt voor (klein)kinderen in de leeftijdsgroep 7-10 jaar.

Tekst: Jolanda Horsten
Illustraties: Daniëlle Schothorst

 

Boek bestellen

Mocht je het willen kopen voor jezelf of als cadeau, dan kan je het hier bestellen.

Leden