U bent hier:

De grote verantwoordelijkheden van ondernemende families - Interview met Maarten de Groot

17/10/2023

Familiebedrijven zijn verantwoordelijk voor bijna de helft van de werkgelegenheid in Nederland en hebben een diepgewortelde band met de lokale samenleving. In het magazine De Kracht van familiebedrijven gaat dr. Maarten de Groot (directeur VU Center for Enterprise Family Research) in op de vraag waarom familiebedrijven vaak beter presteren. Dat heeft onder meer te maken met sterke familiewaarden, die meestal een positief effect hebben op prestaties en het loyaliteitsgevoel bij de werknemers voeden.

“Familiebedrijven willen het bedrijf doorgeven aan hun volgende generatie familieleden”, zegt De Groot. “Vandaar de focus op de lange termijn en op het investeren van de winst in innovatie, in mensen, en in een bijdrage aan de maatschappij.”
Familiebedrijven kennen echter ook een keerzijde, zoals de complexiteit van de bedrijfsopvolging en de voorbereiding van de opkomende generatie familieleden tot verantwoordelijke eigenaren. Lees hier meer.

Leden