U bent hier:

Nyenrode en RSM doen vergelijkend onderzoek tussen de duurzaamheid in familiebedrijven en beursgenoteerde ondernemingen

11/10/2021

Familiebedrijven vinden duurzaamheid bevorderen belangrijker dan persoonlijke winst nemen.  Een meerderheid van 68,9 procent van de directies van familiebedrijven is bereid om met minder dividend genoegen te nemen als deze gelden worden geïnvesteerd in duurzaamheid. Dit blijkt uit het onderzoek van  Nyenrode Business Universiteit en consultancy RSM. Prof. dr. Roberto H. Flören  (RSM hoogleraar Familiebedrijven & Bedrijfsoverdracht bij Nyenrode) deed als eerste vergelijkend onderzoek tussen de duurzaamheid in familiebedrijven en beursgenoteerde ondernemingen. 

Deze uitkomst van het onderzoek is bijzonder; zelden of nooit maakt een CEO van een beursgenoteerde onderneming bekend een deel van het eigen inkomen af te staan om bijvoorbeeld investeringen te kunnen doen die de CO2-uitstoot van het bedrijf sterk verminderen. Nyenrode onderzocht deze vergelijking overigens niet. "Dat is minder voorstelbaar", geeft Flören als voorzichtig antwoord op de vraag of directies van niet-familiebedrijven ook in zo'n grote mate afstand doen van een deel van hun aan de winst gerelateerd inkomen.

Lees verder.

Leden