U bent hier:

Privacy first start kort geding tegen de staat over het UBO-register

09/01/2021

De stichting Privacy First start een kort geding tegen de staat over het onlangs ingevoerde UBO-register. Daarin staan alle zogeheten ‘uiteindelijk begunstigden’ van een vennootschap of een andere juridische entiteit geregistreerd. Het UBO-register beoogt witwassen en het financieren van terrorisme tegen te gaan. Om dat doel te bereiken is geen UBO-register nodig, in ieder geval geen register dat voor iedereen openbaar toegankelijk is. Daarom eist Privacy First in de spoedprocedure de onderliggende regelgeving van het UBO-register ongeldig te verklaren. De gegevens in het huidige UBO-register zijn voor iedereen tegen een kleine betaling toegankelijk. Volgens Privacy First, dat zich sterk maakt voor het behoud en de bevordering van het recht op privacy, vormt dat een directe bedreiging van het recht op privacy.

Lees hier meer over het kort geding

Publicatie in het FD

Leden