U bent hier:

Online awards-event Future For Nature op 30 oktober

27/10/2020

Op vrijdag 30 oktober om 16.00 uur staond de Future For Nature Awards-bijeenkomst gepland, de jaarlijkse prijs voor natuurbeschermers onder de 35 jaar. Dit jaar vond de uitreiking op virtuele wijze plaats.

De drie winnaars van 2020, die alle drie een bedrag van € 50.000 euro ontvangen, zijn:

María Fernanda Puerto-Carrillo
María strijdt voor het leefgebied van de jaguar in Venezuela. De jaguar heeft het moeilijk omdat zijn leefgebied versnipperd is geraakt. Zij probeert verbindingszones tussen de gebieden tot stand te brengen door samen te werken met lokale landeigenaren.

Iroro Tanshi
Iroro zet zich in Nigeria in voor het voortbestaan van de vleerhond. Zij is vleermuisspecialist in haar land, zette o.a. de nationale vleermuisdatabase op en is verantwoordelijk voor het terugdringen van de vele branden die het leefgebied van de vleermuizen verwoesten.

Tjalle Boorsma
De Nederlander Tjalle houdt zich intensief bezig met het behoud van de blauwkeelara in Bolivia en is daarvoor speciaal verhuisd naar dat land. Hij ontdekte waar ze broeden en verzamelde zo de nodige informatie om effectieve maatregelen te kunnen nemen om deze vogels en hun leefgebied te beschermen. 

De Award-winnaars hielden een gloedvol betoog over hun natuurbeschermingswerk en de voorzitter van het Internationaal Selectiecomité, Saba Douglas-Hamilton, leidde de bijeenkomst, waar ook een paar speciale gasten aan het woord kwamen.

Voor degene die niet in de gelegenheid was het digitale evenement te volgen bestaat de mogelijkheid deze FFN-prijsuitreiking alsnog te bekijken via de volgende link: https://youtu.be/TOUAseQT1XQ . 

Leden