U bent hier:

Vergelijking Europese bedrijfsopvolgingsfregelingen

22/10/2020

KPMG zorgt deze maand voor een heldere internationale vergelijking van bedrijfsopvolgingsregelingen. Deze zet de Nederlandse regeling goed in perspectief. Juist in deze tijd mag het concurrentievermogen van familiebedrijven niet aangetast worden.

De Nederlandse bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) staat volop in de belangstelling. In een publicatie van het CPB (rapport ‘Kansrijk Belastingbeleid’, april 2020) en in de zogenoemde bouwstenennotities (mei 2020) wordt onder andere voorgesteld om de Nederlandse bedrijfsopvolgingsregelingen in de inkomstenbelasting en bij erven en schenken te versoberen, en/of ‘om te bouwen’ naar een soberdere rentedragende betalingsregeling. Deze publicaties hebben veel stof doen opwaaien.

Gezien het belang van opvolgingsregelingen doet KPMG International om de twee jaar onderzoek naar de bedrijfsopvolgingsregelingen in de belangrijkste landen in de wereld.

Lees hier de Europese vergelijking van bedrijfsopvolgingsregelingen.

Berichtgeving in Het Financieele Dagblad, KPMG: fiscale vrijstelling bij bedrijfsopvolging belemmert ondernemers

Leden