U bent hier:

Vernieuwde aanbevelingen voor goed bestuur in het familiebedrijf - de kracht van de familie als eigenaar

16/12/2019

Vernieuwde aanbevelingen voor goed bestuur in het familiebedrijf - de kracht van de familie als eigenaar

De geheel vernieuwde Aanbevelingen voor goed bestuur in het familiebedrijf legt een andere focus op het thema. Waar het in de eerste editie uit 2003 vooral om drie interne pijlers ging - de functionele ondernemende familie, de goed bestuurde onderneming en de stabiele en betrokken aandeelhouder – legt deze editie veel meer de nadruk op de kracht van de familie als eigenaar en hoe het familiebedrijf te positioneren in het nieuwe maatschappelijke krachtenveld. Er is een vierde pijler toegevoegd: Aanbevelingen voor een bewust gepositioneerde familieonderneming.

Wat blijft is dat het geen governancecode is waar familiebedrijven naar moeten handelen, maar dat het aanbevelingen zijn die aanzetten tot inspiratie en dialoog binnen de familie en tussen familie, directie en bestuurders.

Leden