U bent hier:

Familiebedrijven zijn onmisbaar voor de nieuwe strategie van industrie en mkb

29/06/2020

Familiebedrijven zijn onmisbaar voor de nieuwe strategie van industrie en mkb - Op 10 maart presenteerde de Europese Commissie (EC) een nieuwe industrie- en mkb-strategie. Hierin publiceert de Commissie een aantal initiatieven dat de overgang naar een groene en digitale economie moet ondersteunen. In deze strategie staat niets vermeld over de rol van familiebedrijven. Dat is onverstandig en daarom heeft European Family Businesses (EFB) een reactie gegeven op deze strategie, genaamd ‘SME Strategy and Industrial Strategy Position Paper’.

EFB, en daarmee FBNed, heeft kennis genomen van de nieuwe strategie van de EC en herkent dat er aanzienlijke veranderingen moeten worden doorgevoerd om de uitdagingen aan te pakken die de zakelijke, politieke en maatschappelijke wereld na het virus COVID-19 raken. Dit is dan ook het moment om te reflecteren op de rol van de Europese familiebedrijven en dit ontbreekt jammerlijk genoeg in de strategie van de EC.

EFB maakt zich zorgen over het volledig weglaten van familiebedrijven uit de strategie. Het bevreemdt ons temeer omdat Commissievoorzitter Von der Leyen haar inzet voor familiebedrijven heeft getoond in haar openingstoespraak voor het Europees Parlement. Er is aandacht nodig voor een aantal familiebedrijf-specifieke zaken omdat juist de familiebedrijven bovengemiddeld crisisbestendig zijn en moeten blijven.
EFB verwelkomt het feit dat de Commissie het belang van industrie, digitaliseringsproces en groene transitie inziet. En hierin willen en kunnen de familiebedrijven helpen en voorop lopen. De volledige reactie van EFB leest u hier.

Leden