U bent hier:

Corona - Onderzoeksrapport Nyenrode en RSM

09/04/2020

Onderzoeksrapport door Nyenrode en RSM over familiebedrijven en corona - FAMILIEBEDRIJF LIJDT ONDER CORONACRISIS, MAAR BEHOUDT
PERSONEEL EN IS OPTIMISTISCH OVER TOEKOMST.

De 270.000 Nederlandse familiebedrijven worden, net als veel andere bedrijven, hard getroffen door de coronacrisis. De familiebedrijven verwachten een omzetverlies in april 2020 van gemiddeld 40% vergeleken met april 2019. Voorts verwacht nu al 22% van de vorig jaar winstgevende familiebedrijven verlies te maken over geheel 2020. Gemiddeld denken de familiebedrijven deze coronacrisis 10,3 maanden vol te houden, maar 12% van de familiebedrijven denkt dat zij het maximaal drie maanden volhouden. Uit eerder Nyenrode onderzoek tijdens de financiële crisis bleek echter dat familiebedrijven anders met een crisis omgaan dan andere bedrijven.

Het complete rapport leest u hier.

Leden