U bent hier:

Commissarissen Benchmarkonderzoek 2018 - verzoek tot medewerking

12/09/2018

Bent u commissaris/toezichthouder, lid van een directie, secretaris RvC/RvB of internal auditor van een onderneming die met een one-tier of two-tiermodel werkt? Dan nodigen wij u uit mee te doen aan de 10de editie van het jaarlijkse Commissarissen benchmarkonderzoek. 
Gefaciliteerd door Board in Balance.

Al sinds de start van het onderzoek in 2008 zijn familiebedrijven betrokken bij het onderzoek, in eerste instantie nog geschaard onder de noemers (groot) niet genoteerd bedrijf en MKB, vanaf 2011 als eigen benchmark/variatie. Dat levert een kleurrijk beeld op want het zal u niet verbazen dat het familiebedrijf, gegeven de specifieke omstandigheden geregeld en soms flink afwijkt van andere sectoren. Het zijn echter ook dezelfde commissarissen van familiebedrijven die de nodige verbeterwensen hebben.
Een indicatie van het ontwikkelingspad van de governance bij familiebedrijven?

De resultaten van afgelopen jaar kunt u hier vinden:
http://www.grantthornton.nl/commissarissenonderzoek/

Opzet onderzoek 2018

Naast een aantal repeterende onderwerpen zoals o.a. toekomstperspectief, competenties, informatie­voorziening, werkgeversrol en samenwerking zijn er dit jaar ook onderwerpen voor het eerst of opnieuw aan de orde gesteld. 

Het onderzoek is volledig op basis van anonimiteit. Resultaten zijn niet te herleiden naar de afzonderlijke respon­denten. Het onafhankelijke onderzoeksteam bestaat wederom uit Aalt Klaassen (researcher/consultant) en prof. Herbert Rijken (hoogleraar aan de Vrije Universiteit). 

Klik hier om naar het onderzoek te gaan: http://redirect.datacoll.nl/2018RvC_onderzoek
Invullen is mogelijk t/m 21 september.

Voor deelnemers

  • De deelnemers van het onderzoek krijgen het publieksrapport toegestuurd.
  • Grant Thornton, de hoofdsponsor van het onderzoek, organiseert een aantal besloten bijeenkomsten waar de resultaten worden besproken.
  • Board in Balance stelt gratis een drietal (zelf)evaluaties van RvC’s beschikbaar.

Leden