U bent hier:

European Family Business Barometer 2017

20/11/2017

Familiebedrijven blijven optimistisch over de toekomst blijkt uit de European Family Business Barometer 2017. Volgens het onderzoek geeft 57% van de Europese familiebedrijven aan een omzetstijging te hebben gehad in het afgelopen jaar en 75% van die bedrijven is van plan de winst in het bedrijf te investeren.

Wel maakt 30% van de respondenten zich zorgen over de politieke onzekerheid. 56% wil graag meer integratie binnen Europa. De strijd om talent en de stijgende loonkosten leggen volgens een deel van de respondenten grotere druk op familiebedrijven. Ook geeft 84% van de respondenten aan dat het voorbereiden en opleiden van een opvolger belangrijk of zeer belangrijk is voor hun bedrijf.

Het volledige rapport kunt u hier lezen. (pdf 3MB)

De European Family Business Barometer wordt jaarlijks uitgevoerd door European Family Businesses (EFB) en KPMG Enterprise.

Leden