U bent hier:

Next generation

De volgende generatie is essentieel voor het voortbestaan van een familiebedrijf. De Nextgens zijn de toekomst van het familiebedrijf. Werkend, al dan niet in een leidende positie, of niet-werkend in het familiebedrijf. Vroeg of laat worden de Nextgens eigenaar en op die verantwoordelijkheid kunnen zij zich voorbereiden. Wat betekent het om eigenaar te zijn en welke verantwoordelijkheden komen hierbij kijken? Wat wil ik graag betekenen voor het familiebedrijf?
Vanaf 16 jaar zijn kinderen binnen FBNed welkom om samen met andere leeftijdsgenoten hun pad te verkennen. Dat klinkt jong, maar juist in deze fase van het ontdekken kunnen zij heel laagdrempelig contacten opdoen en meer kennis over familiebedrijven meenemen.

Waarom verbinden met andere jonge leden zo belangrijk is

Het onderhouden, ondersteunen en stimuleren van contacten en uitwisseling tussen jonge leden die gelijke ervaringen hebben binnen hun familie en bedrijf is ons doel. Dit alles in een vertrouwde omgeving. Zij leren van elkaar en elkaars kennis en vragen. Hierdoor kunnen zij zelf gefundeerde keuzes maken en een goede gesprekspartner zijn voor broers, zussen, neven, nichten en ook de ouders.

Activiteiten

Het aandeel van NextGens binnen FBNed is groot en daarom organiseren we veel diverse activiteiten voor onze leden tot 40 jaar.

  • Bedrijfsbezoeken
  • Themabijeenkomsten
  • Workshops
  • Rondetafelgesprekken met toonaangevende ondernemers
  • Stages en uitwisseling bij familiebedrijven in het buitenland
  • Jaarlijkse NxG Mini Summit
  • Internationale bijeenkomsten

Binnen deze groep maken we onderscheid in leeftijd. Voor de Explorers, leden van 16 tot 24 jaar, worden speciale bijeenkomsten georganiseerd om met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen en bekend te worden met de thematieken en uitdagingen in het familiebedrijf. Zij zijn nog aan het ontdekken en verkennen.

Lees meer over de Next Generation (voor FBNed-leden)

Artikelen

Leden