U bent hier:

Familiedynamieken

Evenementen

Opleidingen

 • Uitdagingen in het familiebedrijf

  Dit programma is voor families die willen werken aan belangrijke vraagstukken rondom continuïteit, opvolging, eigendom, bestuur en samenwerking. U leert elkaar op een andere manier beter kennen. U ontdekt hoe u er als familie in staat en wat u voor de toekomst van het familiebedrijf belangrijk vindt. Doordat u met andere ondernemende families aan dit programma deelneemt leert u ook van elkaar. 'Uitdagingen in het Familiebedrijf' biedt u als familie diepgaand inzicht en concrete handvatten voor de eigen situatie.

 • Succesvolle niet-familie directeuren

  Niet-familie directeuren krijgen tijdens dit programma inzicht in hoe ondernemende families denken, wat de impact van de familie op de onderneming is en hoe de dynamieken tussen familie en onderneming werken. De ervaring leert dat het voor niet-familie directeuren niet altijd makkelijk is om - naast de verantwoordelijkheid en het goed vervullen van de directiefunctie - ook goed om te gaan met de dynamiek van de aandeelhouders en de betrokken familieleden. Dat maakt de rol voor de persoon zelf en voor anderen niet altijd even duidelijk.

 • Harvard Onderhandelen

  Deze workshop biedt tools vanuit de Harvard Onderhandelingsprincipes om naar de complexiteit van je uitdagingen te kijken en om vaardiger te worden in het onderhandelen met jezelf en je omgeving. Onderhandelen doe je dagelijks, vaak zonder dat je er bewust van bent. Afhankelijk van de context onderhandel je voor jezelf, voor de familie, het bedrijf of voor een bepaald doel. 

Naar alle opleidingen

Artikelen

 • Onderzoek naar de vitaliteit van oudere familiebedrijven

  Onderzoek naar de vitaliteit van oudere familiebedrijven: Hoe blijft een familiebedrijf lang succesvol, ook vanaf de derde generatie? Lees alles over vitaliteit in dit familiebedrijvenonderzoek, uitge...

  Geplaatst: 24 september 2020

Leden