U bent hier:

Duurzaamheid

‘Familiebedrijven zijn van nature duurzaam’: zij richten zich op de lange termijn, hebben oog voor hun omgeving en hebben continuïteit als kerndoelstelling. Duurzaamheid als maatschappelijk focusgebied gaat over de aandacht – en vooral de positieve impact en ontwikkeling – op mens en milieu. De Sustainable Development Goals (SDG’s) geven hier goed richting aan en kunnen keuzes verduidelijken.

SDG’s zijn werelddoelen voor duurzame ontwikkeling. Een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Dat is de kern van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Ze bieden een kader om bedrijven en instanties te helpen richting te geven aan hun duurzaamheidsbeleid. Lees hier meer over de SDG’s.

Binnen FBNed vindt onder de noemer ‘SDG’s in de praktijk’ uitwisseling van kennis en ervaringen op duurzaamheidsgebied plaats. Dit doen we door middel van bijeenkomsten, interviews en webinars.

FBN helpt haar leden te verduurzamen en impact te maken

FBNed is aangesloten bij FBN, Family Business Network, een wereldwijde federatie van verenigingen van familiebedrijven in meer dan 65 landen. Ruim 4.000 familiebedrijven zijn onderdeel van FBN. Er is een sterke focus op duurzaamheid binnen FBN. FBN is een aantal jaar geleden met het Polaris initiatief gestart, dat staat voor ‘Family Businesses as a Force for Good’.  Ook is FBN een samenwerking met UNCTAD gestart: ‘Family Business for Sustainable Development’ met als doel het ontwikkelen van platforms, tools en trainingen om duurzaamheid bij familiebedrijven te bevorderen. FBN & UNCTAD hebben sustainability indicatoren ontwikkeld die gelinkt zijn aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze zijn afgestemd op familiebedrijven. De leden van FBN kunnen via deze indicatoren hun duurzaamheid toetsen en verbeteren.

Lees meer over impact en duurzaamheid bij FBNed-leden. 

Artikelen

Leden