U bent hier:

Online workshop Familiestatuut

Familiebedrijven zijn gebaat bij het opstellen van een familiestatuut. Deze online masterclass is een laagdrempelige manier om meer inzicht te krijgen in wat een familiestatuut precies is, hoe dit eruit kan zien, welke onderwerpen aan bod kunnen komen en hoe je het proces kunt aanpakken.

Doelgroep

We organiseren deze online workshop voor leden die zich oriënteren op een familiestatuut. 

Inhoud

Aan de hand van praktische voorbeelden wordt uitgelegd hoe je het proces van het opstellen van een familiestatuut kunt vormgeven. De online workshop biedt inzicht en handvatten om als familie gezamenlijk dit proces aan te gaan.

Tijdens deze online workshop krijg je inzicht in:

  • Het nut van een familiestatuut.

  • De mogelijke onderwerpen die in een familiestatuut aan bod komen.

  • De verschillende aanpakken om tot een familiestatuut te komen.

  • De fases in het proces.

  • De succesfactoren en valkuilen.

Datum en tijd

nader te bepalen

Locatie

Online via Zoom.

Inschrijving en kosten

Je kunt je inschrijven via de activiteitenkalender.
De kosten voor de workshop bedragen € 75,- per deelnemer.

Ook als je geen lid bent van FBNed kun je deelnemen aan dit programma. Je kunt je aanmelden via dit formulierVoor niet-leden geldt een toeslag van 25% (exclusief btw). Als het bedrijf binnen een jaar na deelname aan de workshop lid wordt van FBNed, wordt deze toeslag verrekend met de contributie.

Voor vragen over deze workshop kun je contact met Eveline Maas, 06-1515 6335. Ook als je interesse hebt, maar niet op deze datum kunt deelnemen.

Workshopleiders

Eveline Maas is verantwoordelijk voor de FBNed Academie. Naast het ontwikkelen en coördineren van opleidingen, workshops en forums is zij ook facilitator. Ze heeft ruime ervaring met de uitdagingen van familiebedrijven. Aan opleidingsinstituut Notenboom geeft ze les aan hbo-studenten over familiebedrijven.

 

 

Albert Jan Thomassen is directeur van FBNed en al sinds 1986 actief in de wereld van familiebedrijven. Hij heeft zich ontwikkeld tot een expert in governance- en opvolgingsvraagstukken in familiebedrijven. Als docent en moderator ontwierp hij vele programma’s en workshops voor familiebedrijven, onder meer voor Tias Business School, de Rijksuniversiteit Groningen, FBNed en FBN International. Met Jacqueline van Zwol schreef hij het boek Het Familiestatuut.
 

Leden