U bent hier:

Effectief handelen binnen de familiedynamiek

Familiedynamiek

In een familiebedrijf speelt familiedynamiek altijd een rol. Je ziet deze dynamiek terug in hoe een familie samenwerkt; met elkaar, als eigenaars en in het bedrijf. Hoe beter de familiedynamiek is, hoe beter de samenwerking. 

In dit ervaringsgerichte 24-uursprogramma kijk je vanuit verschillende perspectieven en diepgaand naar de dynamieken in jouw familie. Dit doe je aan de hand van een uitgebreide familiestamboom (een genogram). Je krijgt inzicht in familiedynamieken, hoe je hier beter mee kunt omgaan en hoe je als familie op een effectievere manier kunt samenwerken. Dit heeft een positief effect op de familie, het bedrijf en het eigendom.

Doelgroep

Familieleden die een actieve rol hebben in familie, eigendom en/of bedrijf. Om het leereffect te vergroten raden we je aan om met twee familieleden deel te nemen. 

Het maximale aantal deelnemers aan de workshop is twaalf.

Inschrijving en kosten

De kosten zijn € 1250,- per deelnemer. 

Het programma kan zijn doorgang vinden vanaf minimaal 8 deelnemers.

Ook als je geen lid bent van FBNed kun je deelnemen aan dit programma. Je kunt je aanmelden via dit formulierVoor niet-leden geldt een toeslag van 25% (exclusief btw). Als het bedrijf binnen een jaar na deelname aan de workshop lid wordt van FBNed, wordt deze toeslag verrekend met de contributie.

Heb je interesse om deel te nemen aan dit programma dan kun je contact opnemen met Eveline Maas.

Locatie

Nader te bepalen.

Data

Nader te bepalen.

Programmaleiders

Maike van der Donk
Maike werkt als executive (team)coach en begeleider vanuit haar eigen bedrijf Limetree voornamelijk met ondernemende families en directies van familiebedrijven. Vanuit systeemdenken - de invloed van de context waarin we functioneren is van grote invloed op wat we doen, denken en voelen - werkt zij aan duurzame verbetering van familierelaties en duurzame samenwerking in organisaties. Haar aanpak is praktisch en gebaseerd op jarenlang onderzoek, studie en ervaring. Maike komt uit een ondernemersgezin en is betrokken geweest bij het familiebedrijf van moeders kant. Ze is mede-oprichter van het Nederlands Gilde van Familiebedrijfsspecialisten.

Marie-Anne Bastianen
Marie-Anne is derde generatie van familiebedrijf in de automotive. Ze is in het bedrijf actief als eigenaar, RvC-lid en vertrouwenspersoon. Daarnaast heeft zij een praktijk als psycholoog en systeemtherapeut en werkt met families die in complexe situaties zitten. Als STAK-voorzitter ondersteunt ze een ander mooi familiebedrijf.

Leden