U bent hier:

Workshop Het moedige gesprek

Wat is het gesprek dat in jullie familie niet gevoerd wordt, maar dat wel gevoerd zou moeten worden? Dit kan een gesprek zijn met een van de toezichthouders, de directie of de zakenpartner. Het kan ook een gesprek zijn met elkaar of met de kinderen danwel ouders of andere familieleden.

Generaties lang ondernemen gaat altijd gepaard met gedoe. De workshop ‘Het moedige gesprek’ gaat over de moed om gedoe niet te vermijden, maar ervoor te zorgen dat het op tafel komt. Want als gedoe bespreekbaar wordt, geeft het energie, lucht het op en is het een bron van leren en vernieuwen.

Na deelname aan de workshop heb je:

  • Kennisgemaakt met een aantal concepten en methoden die helpen om je eigen familiedilemma’s te herkennen en bespreekbaar te maken.

  • Inzicht gekregen in een aantal van je eigen familiedilemma’s.

  • Inzicht gekregen in welke overtuigingen je belemmeren en stimuleren om moedige gesprekken te voeren in je familie.

  • Geoefend met gesprekstechnieken en vaardigheden die nodig zijn om een moedig gesprek te voeren.

  • Feedback en tips gekregen van de andere deelnemers en de workshopleiders over hoe je je vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. 

Doelgroep

Deze workshop is voor leden van families die de ambitie hebben om generaties lang te ondernemen. Het aantal leden per familie beperken we tot twee per workshop. 

Inhoud

De workshop start met het bespreken van wat zoal de kwesties zijn waar veel families niet graag over praten. Deze kwesties maken vaak deel uit van de patronen die familiesystemen in zich meedragen en die bewust of onbewust in stand worden gehouden.

Vervolgens bespreek je verschillende dilemma’s in kleine werkgroepen, waarbij eigen familiedilemma’s centraal staan. Vervolgens onderzoek je gezamenlijk welke overtuigingen belemmeringen vormen om de moedige gesprekken te voeren.

Tijdens de terugkommiddag oefen je gespreksvaardigheden en – technieken die nodig zijn om het moedige gesprek goed te kunnen voeren binnen jouw familie. Je oefent aan de hand van een zelf ingebrachte casus. 

Voorbereiding

Ter voorbereiding op deze workshop ontvangen deelnemers het boek Generaties Lang ondernemen.

Data & duur

De workshop duurt anderhalve dag. Na een hele dag op 19 januari volgt een terugkomochtend op 2 februari.

Locatie

FBNed Landgoed Sandenburg - Stalgebouw
Sandenburgerlaan 4A
3947 CS Langbroek

Inschrijving en kosten

Je kunt je inschrijven via de activiteitenkalender.
Het maximaal aantal deelnemers aan de workshop is tien.

De kosten zijn €995,- per deelnemer. Het bedrag wordt voor aanvang van de workshop gefactureerd.

Ook niet-leden kunnen deelnemen aan de workshop. Voor hen geldt een toeslag van 25% (excl. BTW). Als het bedrijf binnen een jaar na deelname aan de workshop lid wordt van FBNed, dan wordt deze toeslag verrekend met de contributie. 

Programmaleiders

Dit programma wordt geleid door Renée de Kuyper en Gérard Lentz.

Gérard Lentz  
Gérard is mede-oprichter van De Nieuwe Traditie en raadgever voor tientallen bedrijfsfamilies die de ambitie hebben om generaties lang te ondernemen. Hij coacht en traint ondernemers en opvolgers, begeleidt moedige gesprekken aan de familietafel, faciliteert besluitvormingsprocessen op strategisch en tactisch niveau en vertaalt deze naar consequenties in de besturing van familie en bedrijf. Hij is de auteur van het boek Generaties lang ondernemen.

 

 

Renée de Kuyper
Renée is een familiebedrijvenspecialist die vanuit ervaring en ondernemerschap families begeleidt bij opvolging en cultuurveranderingstrajecten in het familiebedrijf.  Zij ondersteunt bij het benoemen, verschuiven en veranderen van patronen die zorgen dat de familie zich kan aanpassen aan een ‘nieuwe’ omgeving door als collectief zich te ontwikkelen. Ook is zij commissaris en aandeelhouder in een van de oudste familiebedrijven in Nederland: De Kuyper Royal Distillers.

 

 

Voor vragen kun je contact opnemen met Eveline Maas, 06-15156335.

Ook niet-leden kunnen deelnemen aan de workshop. Indien het bedrijf geen FBNed-lid is, dan geldt een toeslag van 25% (excl. BTW). Als het bedrijf binnen een jaar na de start van het programma lid wordt van FBNed, dan wordt de opslag verrekend in de lidmaatschapsprijs.

Leden