U bent hier:

Excelleren als mens

Om te excelleren als mens is het belangrijk dat je de leiding hebt over je eigen leven. In dit vierdaagse programma ga je door middel van ervaringsgericht leren herontdekken wie jij bent, wat je plek is en hoe je vanuit je kwaliteiten en passie een unieke bijdrage aan het familiesysteem kunt leveren. 

Binnen familiebedrijven zijn de familiebanden en -structuren vaak al oud en diep in het familiesysteem geborgen. Dat maakt het uitdagend om jezelf te blijven en je eigen pad te volgen. Maar als het lukt, heb je veel meer energie dan wanneer je innerlijk verzet voelt en jezelf dreigt kwijt te raken.

Doelgroep

Excelleren als mens is er voor iedereen vanaf 18 jaar die te maken heeft met de context van het familiebedrijf. Zowel familieleden als externe betrokkenen kunnen deelnemen. 

Inhoud

Het programma bestaat uit een startdag en een blok van drie dagen.

Tijdens de startdag gaan we aan de slag met je breinprogrammering. Wat heeft je gevormd? Welke ervaringen hebben jouw overtuigingen en denkpatronen beïnvloed, waardoor je doet wat je doet? 

In het blok van drie dagen ga je nog dieper in op je verlangens en behoeften, welke richting je op wilt en wat daar nog tussen staat. Wat weerhoudt je er nog van om te doen wat je werkelijk wilt doen? We kijken naar de energiedomeinen fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Dit zijn de levensgebieden waarin je functioneert. Je gaat blokkade(s) in deze gebieden verhelderen en daadwerkelijk loslaten.

Op de laatste dag maak je een persoonlijk powerplan: je weet waar je heen wilt, wat je daarvoor nodig hebt, wat je te doen staat en wanneer je dat gaat doen. Zodat je je leven en dus ook jouw rol binnen de context van het familiebedrijf optimaal kunt vormgeven.

Hoe werken we?

Met ervaringsgerichte oefeningen die je uit je comfortzone halen maken we helder wat je voorkeursgedrag is, welke patronen je helpen en welke je juist ondermijnen. Met de elementen van de natuur dagen we je uit om je grenzen te onderzoeken en te verleggen. Hierdoor leer je jezelf veel beter kennen en worden jouw talenten en mogelijkheden duidelijk. Je leert praktische tools in te zetten om belemmerende overtuigingen om te buigen of los te laten, waardoor er ruimte ontstaat om de dingen anders te gaan doen.

Data & duur

Het programma bestaat uit een startdag en een blok van drie dagen. Voor 2022 staat het programma op de volgende data gepland:

  • Startdag 22 april 2022 & driedaagse 17, 18, 19 mei 2022
  • Startdag 14 september 2022 & driedaagse 11, 12, 13 oktober 2022

Locatie

De startdag vindt plaats op het FBNed kantoor in Langbroek. Tijdens de driedaagse is Hotel Bakker in Vorden de uitvalsbasis. 

Inschrijving en kosten

Je kunt je inschrijven via de activiteitenkalender.

De kosten bedragen €3000,- per deelnemer, inclusief overnachtingen, maaltijden en drankjes.

Ook niet-leden kunnen deelnemen aan dit programma. 

Aan dit programma kunnen maximaal acht deelnemers meedoen.

Programmaleiders

Edwin Fafié en Eline van den Berg bieden dit programma al jaren aan. Voor FBNed spitsen zij het toe op de context van het familiebedrijf.

Edwin Fafié
Edwin is familieadviseur en trainer/coach. Hij observeert, spiegelt en prikkelt. Uitdagend en betrokken, maar nooit belerend. Hij spoort je aan je energiehuishouding op orde te houden, ook in een complexe (familie)omgeving. Hij komt met direct toepasbare ideeën, waardoor je op je werk en thuis beter functioneert.

 

 

Eline Vrolijk
Eline is trainer en coach. Vanuit haar specialisaties – de werking van het brein en lichaamsgericht werk – geeft ze je inzicht in diepliggende overtuigingen en emoties die je kunnen tegenhouden in je werk. Vaak ben je je hiervan niet bewust. Eline weet feilloos patronen bloot te leggen bij individuen en weet helderheid te geven in de dynamieken binnen familiebedrijven.

 

FBNed-leden over het programma Excelleren als mens:

“De vierdaagse leergang is voor mij uitzonderlijk waardevol geweest. Edwin en Eline helpen je zowel je zakelijke als persoonlijke kant naar een hoger niveau tillen. De leergang geeft je de ruimte om persoonlijke thema’s tot de bodem uit te diepen en vervolgens om te zetten in concrete stappen in een nieuwe richting. Stappen die je helpen om een betere versie van jezelf te worden. Ik gun het iedereen om deze uitdaging met jezelf aan te gaan en te excelleren als mens!”
Leonard van Oord - Van Oord (deelgenomen in 2021)

‘De veilige setting die Edwin en Eline weten te creëren, in combinatie met de opbouw in onderdelen, hebben ervoor gezorgd ik mijzelf nog beter heb leren kennen. Het was confronterend, ontroerend en ontzettend waardevol. De leergang heeft me inzichten, richting en bevestiging gegeven.’
Charlot van Tol – Ototol (deelgenomen in 2019)

‘Binnen een dag hadden we met elkaar een veilige omgeving gecreëerd waarin alles gezegd en gedeeld kon worden. We leerden elkaar hierdoor goed kennen en dat hielp ook om inzicht in jezelf te krijgen. Dit bracht soms de nodige emoties met zich mee. Het heeft mij enorm geholpen om beter te kunnen omgaan met sommige situaties. Ik kijk positief terug op deze mooie dagen. Soms heb ik nog wel eens de behoefte om een keer op herhaling te gaan.
Johan den Breejen – JdB Groep (deelgenomen in 2017)

'Toen ik in 2016 het programma ‘Excelleren als mens’ volgde, werden mijn persoonlijke vraagstukken en de verantwoordelijkheden die ik binnen het familiebedrijf heb niet als losstaande issues benaderd, maar juist samen aangepakt. Door de persoonlijk begeleiding en de intensieve oefeningen bereikte ik de kern van mijn vragen. Het was zeer intensief maar erg mooi om door te maken. Het heeft me enorm geholpen en ik ben nu, bijna vijf jaar later, nog steeds dagelijks blij dat ik dit programma heb gevolgd. Nog altijd ben ik me bewust van mijn mogelijke valkuilen en van mijn toegevoegde waarde binnen het familiebedrijf. Ik gun iedereen deze geweldige ervaring en beleving.'
Teun Suijkerbuijk - Inofec (deelgenomen in 2016)

Voor vragen kun je contact opnemen met Eveline Maas, 06-15156335.

Leden