U bent hier:

Beursgenoteerde familiebedrijven presteren beter

11/09/2018

Beursgenoteerde bedrijven met een signatuur van een familiebedrijf doen het op de beurs beter dan genoteerde ondernemingen zonder dat kenmerk. Dat blijkt uit onderzoek van Deminor, waarover De Tijd schrijft.

Het extra jaarrendement loopt op tot bijna 7 procentpunten, stelt deze Belgische zakenkrant. De Zwitserse bank Credit Suisse stelde vorig jaar al vast dat een wereldwijde selectie van 1.000 genoteerde familiebedrijven het op jaarbasis 4 procentpunten beter deed dan de MSCI-wereldaandelenindex. Hieruit kan geconcludeerd worden dat het gaat om een internationale trend. Goed om te weten!

Deminor onderzocht de prestaties van 169 bedrijven die aan de Euronext Brussel genoteerde stonden. Dat over de laatste 15 jaar. Van 2003 tot en met 2017. Het bedrijf maakte een verdeling tussen familiebedrijven en niet-familiebedrijven. Bij de eerste categorie heeft de familie – of hebben de families – een aanzienlijk belang in het aandelenkapitaal en minstens één afgevaardigde in de raad van bestuur. Vaak telt het management ook een familielid. Deminor beschouwt bijvoorbeeld bierreus AB InBev ook als een familiebedrijf.

Lees het hele artikel hier (bron Executivefinance.nl)

 

Leden