My Way

Wat is My Way?
My Way is een persoonlijk leiderschapsprogramma waarin een combinatie van kennis en ‘best practices’ van het familiebedrijf, én je eigen persoonlijke ontwikkeling als leider geïntegreerd zijn. Het programma is gebouwd rondom de vragen: ‘Wie ben jij als leider? Waar zit je kracht? Waar zitten je uitdagingen om verder te groeien in je ontwikkeling? Hoe kan ik met zelfvertrouwen de verantwoordelijkheid nemen?’

Voor wie is My Way
My Way is bedoeld voor opvolgers in het familiebedrijf, mensen met de ambitie om de eindverantwoordelijkheid binnen het familiebedrijf over te nemen. Dat kan in de directie van het bedrijf, maar ook in de familieholding. Deelnemers hebben in ieder geval al de nodige werk- en managementervaring opgebouwd. Leeftijd is niet relevant.

Wat biedt My Way
My Way geeft meer inzicht in jezelf als leider; wat voor een leider ben jij, op welke wijze wil je het bedrijf en het directieteam leiden. Je leert om op een meer strategische wijze bezig te zijn met vraagstukken en dilemma’s in de bedrijfs- en de familie omgeving. Daarmee verbreed je je leiderschapsvaardigheden, waardoor je met meer zelfvertrouwen kan opereren, ook als je onder druk staat.

My Way biedt een bijzondere leeromgeving; gedurende negen modules, verspreid over een jaar, gaan deelnemers met andere deelnemers in een groep met en van elkaar leren. Een essentieel onderdeel van het programma is de terugkerende intervisie. Gedurende de opleiding heeft iedere deelnemer 2 persoonlijke voortgangsgesprekken.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:
- Leiderschap in het familiebedrijf
- Strategische leiderschapsuitdagingen
- Family business governance
- Organisatie van het opvolgingsproces
- Persoonlijk leiderschap
- Effectief beïnvloeden
- Hanteren van confrontaties en conflicten

Ervaring leert dat als My Way is afgerond, de groep regelmatig bijeen blijft komen door bezoeken aan elkaars bedrijf en het bespreken van vraagstukken. Daarmee heeft iedere deelnemer een aantal ‘buddies’ waar je op terug kunt vallen. Jaarlijks is er ook een alumnibijeenkomst voor alle My Way deelnemers. 

Reacties van deelnemers na het volgen van het My Way programma
“Door My Way heb ik zelf het leiderschap genomen over mijn loopbaan in het familiebedrijf”
“Ik ga conflicten met familieleden niet langer uit de weg”
“Ik heb geleerd veel meer voor mezelf op te komen en te blijven staan voor mijn mening”
“Leiderschap is ook je meer verdiepen in de tegenpartij, dat heb ik hier geleerd”
“Als opvolger moet ik me meer vastbijten in visie en strategie”
“Het is leuk om te zien dat mensen in het bedrijf mij nu zien staan als de nieuwe leider”
“Ik hoef niet tegen mijn vader op te boksen maar gebruik hem als sparring partner”
“Veranderingen kosten tijd, daarvoor kan ik nu geduld opbrengen”
“Onzekerheid heeft iedereen, dat is een geruststelling”
“Ik heb meer begrip gekregen voor de positie van mijn vader en dat loslaten heel moeilijk is voor hem”

Data en duur
My Way start met een tweedaagse bijeenkomst, gevolgd door acht dagbijeenkomsten, data in overleg met deelnemers, (niet tijdens vakantieweken en december) van 09.00 - 20.00 uur. 

Inschrijving en kosten
De zesde groep is gestart in maart 2016. In het najaar van 2017 zal de zevende groep van start gaan. Inschrijven hiervoor kan door dit formulier in te vullen en te mailen naar Maike van der Donk. Hierna ontvang je een bevestiging van de inschrijving en word je uitgenodigd voor een intakegesprek.

Inclusief EQI assessment, onderwijs, accommodatie, studiemateriaal en maaltijden bedraagt de investering voor deelname aan het programma
€11.650,- per persoon (excl. BTW). Indien het familiebedrijf geen FBNed lid is, dan geldt een toeslag van 15% (excl. BTW). Deze toeslag wordt verrekend met de contributie indien het familiebedrijf binnen een jaar lid wordt van FBNed.

In deze pdf staat een korte samenvatting van deze opleidingsinformatie.