Het familiestatuut

Wat is het Familiestatuut?
Gedurende anderhalf jaar volgen de deelnemers vijf modules waarin zij werken aan het opstellen en/of verbeteren van hun eigen familiestatuut. Tussen de modules organiseert de familie zelf bijeenkomsten om onderdelen van het familiestatuut verder uit te werken.

Voor wie is het Familiestatuut bedoeld?
Dit programma is bedoeld voor families die een start met het familiestatuut willen maken of al begonnen zijn en daarin begeleid willen worden alsmede willen leren van andere familiebedrijven. Bij dit programma verwachten we dat minimaal 2 personen per familie deelnemen aan de bijeenkomsten.

Wat biedt het Familiestatuut?
U gaat met de familie aan het werk met onderwerpen als:

  • De mogelijkheden van een familiestatuut
  • Inzicht in het proces en de inhoud van een familiestatuut
  • Scenario’s en best practices van een familiestatuut
  • Inzicht krijgen in het proces in de eigen familie en hoe daarmee om te gaan
  • Opstellen van actiepunten die belangrijk zijn voor de familie, het bedrijf en het eigendom

Gedurende vijf dagdelen, verdeeld over anderhalf jaar, volgt u het programma. Parallel daaraan werkt u met uw familie aan de totstandkoming van het familiestatuut. Naast de aangeboden theorie worden, aan de hand van de ingebrachte thema’s en dilemma’s, mogelijke oplossingen besproken.
Deelnemers zitten in een groep met andere families om met en van elkaar te leren. Een terugkerend onderdeel van het programma is de intervisie.
Elke familie plant een begeleidingsgesprek in met één van de opleiders.

Data en duur
Data worden in overleg met deelnemers vastgesteld.
Een module beslaat een dagdeel.

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaats in het midden van het land.

Inschrijving en kosten
Inschrijving kan via het inschrijvingsformulier of door middel van het sturen van een e-mail met vermelding van het aantal familieleden dat wil deelnemen. Hierna ontvangt u een bevestiging van inschrijving en een factuur voor het programma.

Kosten voor deelname zijn € 3.800,00 per familie, op basis van 2 deelnemers. Voor drie familieleden € 5.500,00 en voor vier familieleden € 7.300,00. Deze prijzen zijn inclusief accommodatie, studiematerialen en het nieuwste boek van Jacqueline van Zwol en Albert Jan Thomassen; 'Het familiestatuut, voor continuïteit van het familiebedrijf en harmonie in de familie' en exclusief BTW. Deze bedragen gelden voor FBNed leden.

Betaling: het cursusgeld wordt voor aanvang van de opleiding gefactureerd en voldaan.

In deze pdf staat een korte samenvatting van deze opleiding.