FBNed Academie

De FBNed Academie is opgericht in 2006 en biedt hoogwaardige educatieprogramma’s voor eigenaren van een familiebedrijf, familieleden en bestuurders.

De eigen educatieprogramma’s vormen de kern van de FBNed Academie. Waar nodig werkt FBNed samen met andere instituten en business schools.

Visie

Educatie over de specifieke aspecten van het familiebedrijf is een belangrijke basis voor de succesvolle ontwikkeling van de ondernemende familie en het familiebedrijf. FBNed wil hier graag aan bijdragen.

Wat doen we

FBNed voorziet ondernemende families van hoogwaardige educatie via de eigen programma’s of via doorverwijzing naar programma’s in binnen- en buitenland.

De FBNed Educatieprogramma’s richten zich in de kern op belangrijke thema’s als governance, opvolging, eigendomsstrategie, communicatie, continuïteit.

De FBNed Academie organiseert de volgende meerdaagse programma's: 

  1. My Way - een leiderschapsprogramma voor opvolgers die binnen afzienbare tijd (mede)verantwoordelijk worden voor de onderneming. 
  2. Uitdagingen in het Familiebedrijf - een programma over continuïteit, eigendom en goed bestuur.
  3. Het Familiestatuut - werken aan uw eigen familiestatuut. Vier bijeenkomsten, verspreid over een jaar. Maximaal 4 families kunnen deelnemen.
  4. Niet-familiedirecteuren - speciaal voor directieleden die niet tot de familie behoren; anderhalve dag over de dynamiek tussen familie en bedrijf en hoe daar als directeur mee om te gaan.
  5. Ik, mijn familie en het bedrijf - een tweedaagse training speciaal ontworpen voor de ‘Next Generation’ aandeelhouders in het familiebedrijf.
  6. Workshops - diverse workshops die maximaal 2 dagdelen beslaan.

Indien u als niet-lid wil deelnemen aan een van de programma’s, neemt u dan contact op met Maike van der Donk, Manager FBNed Academie via vanderdonk@fbned.nl of 0346 258033.

Educatie op maat

Op verzoek en in overleg met een familie kan FBNed specifieke educatie bieden.