Algemene Ledenvergadering en Themabijeenkomst

Evenement type:  Algemeen
Locatie:  Landgoed Groot Kievitsdal | Baarn
Datum:  17 maart 2017
Algemene Ledenvergadering en Themabijeenkomst

Aanmelden via de website is niet meer mogelijk. U kunt mailen naar Monique Blanken.

Thema: "Het ondernemersklimaat voor familiebedrijven na de verkiezingen"

Twee dagen na de Tweede Kamer Verkiezingen organiseert FBNed haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.

Dit jaar hebben we twee gerenommeerde politieke analisten uitgenodigd om ons na de ALV mee te nemen in hun analyses van de verkiezingsuitslag en gedachten over de effecten voor familiebedrijven en ondernemende families.

Interessant in deze discussie is dat, dankzij de lobby van FBNed, voor het eerst vrijwel alle politieke partijen erkenning hebben uitgesproken voor het belang van familiebedrijven. Wat gaat dit voor effect hebben?

Voor de economische inslag is Mathijs Bouman aanwezig. Hij is econoom en journalist. Als vaste columnist van het Financieele Dagblad, beurscommentator bij RTL-Z, redacteur en commentator bij het dagelijkse TV-programma Z-Today weet hij als geen ander de economische duiding te geven. Ook is hij regelmatig te gast bij actualiteitenprogramma's.

Voor de meer algemene politieke uiteenzetting is Ferry Mingelen uitgenodigd. Hij is voormalig parlementair verslaggever en TV-presentator van de NOS. Hij werkte onder andere voor Den Haag Vandaag, NOVA, Nieuwsuur en gaf politiek commentaar bij Pauw & Witteman. Sindsdien is hij regelmatig te gast in actualiteitenprogramma's om als analist zijn visie te geven.

Voorafgaand vindt de Algemene Ledenvergadering plaats. Wij brengen u op de hoogte van de succesvolle voortgang van de nieuwe strategie en de overige financiële en niet-financiële ontwikkelingen. Dit jaar besteden we extra aandacht aan de internationale samenwerkingsverbanden, het Family Business Network (FBN) en European Family Businesses (EFB).

Mocht u zelf een punt hebben en in willen brengen tijdens de analyses van de heren Bouman en Mingelen, laat het ons weten (tax@fbned.nl).

Uiteraard is er op de dag zelf ook gelegenheid om met onze gastsprekers in debat te gaan.

Het programma is als volgt:
15.00 uur Ontvangst
15.15  uur Algemene ledenvergadering FBNed
16.15  uur Pauze
16.30 uur Het ondernemersklimaat voor familiebedrijven na de verkiezingen
                   Analyse en debat met Mathijs Bouman en Ferry Mingelen
17.30 uur Afsluitende borrel