Familiebedrijfsbezoek Koninklijke De Vries Scheepsbouw B.V.

Evenement type:  Algemeen
Locatie:  Koninklijke De Vries Scheepsbouw | Oosteinderweg 25 | Aalsmeer
Datum:  12 oktober 2017
Familiebedrijfsbezoek Koninklijke De Vries Scheepsbouw B.V.

(De inschrijving voor deze activiteit is gesloten.)

Voor familiebedrijven is het vaak een uitdaging balans te brengen tussen professionalisering en betrokkenheid van de familie. Familie De Vries van Koninklijke De Vries Scheepsbouw herkent dit.

Het familiebedrijf bestaat meer dan 110 jaar, heeft meerdere productielocaties in Nederland en heeft inmiddels ruim 1100 medewerkers in dienst. 

De afgelopen 15 jaar is het familiebedrijf gegroeid en is de volgende generatie toegetreden in het bestuur van de onderneming. Er is continue aandacht voor het behoud van de familiecultuur en het ondernemerschap enerzijds, anderzijds is er ruimte voor ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers. Vanzelfsprekend wordt kritisch gekeken naar hoe familieleden zich in die dynamiek staande houden en ontwikkelen. 

Het beloningsbeleid is onderdeel van dit proces. Bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw hebben directieleden en aandeelhouders Henk en Tom de Vries in samenwerking met de Raad van Commissarissen de beoordeling en beloning van familieleden gemoderniseerd. Hierbij hebben zij ook naar hun eigen functioneren gekeken.

Tijdens dit FBNed Familiebedrijfsbezoek maken we kennis met het bedrijf en zien we hoe luxe jachten worden gebouwd. Daarnaast delen Karin Laglas (commissaris) en Henk en Tom de Vries hun ervaringen op het gebied van beoordeling en beloning van familieleden.

Zij vertellen over het verloop van het proces, de uitdagingen en welke keuzes zijn gemaakt als het gaat om de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van directie, RvC en aandeelhouders.

Programma

15.30 uur Ontvangst
15.45  uur Kennismaking met Koninklijke De Vries Scheepsbouw
16.00 uur Rondleiding over de werf in Aalsmeer
17.00 uur

Beoordeling en beloning van familieleden
Presentatie en discussie met
- Karin Laglas, commissaris
- Henk en Tom de Vries, directieleden

18.00  uur Borrel en een hapje
19.30 uur Einde