FBNed Jaarbijeenkomst 2017

Evenement type:  Algemeen
Locatie:  Het Oude Magazijn | Amersfoort
Datum:  16 november 2017
FBNed Jaarbijeenkomst 2017

Thema: Ondernemerschap en familiewaarden,
De ontwikkeling van generatie op generatie

Na de start-up hype is er weer meer aandacht voor ondernemerschap in bredere zin. Trends als digitalisering, internationalisering en disruptie laten zien dat het kunnen groeien als onderneming meer dan ooit slim ondernemerschap en ervaringskennis vereisen. Familiebedrijven beschikken daar als geen ander over. De uitdaging is hoe dat ondernemerschap binnen de familie over te dragen en hoe dat als volgende generatie op te pakken en verder te ontwikkelen.

Tijdens deze jaarbijeenkomst staat het overdragen en ontwikkelen van ondernemerschap als familie centraal. En wat daarbij belangrijke leidende principes zijn die vaak zijn geworteld in de familiewaarden.  

De twee gastsprekers zijn Prins Bernard van Oranje-Nassau die geïnterviewd zal worden over hoe hij zijn weg als ondernemer heeft gevonden en Dr. Ilse Matser die ons vertelt over ondernemerschap door de generaties heen. Tijdens het interactieve gedeelte kunt u kiezen uit drie workshops die vanuit verschillende perspectieven dieper op het thema ingaan.

Workshop 1: Gespreid bedje: lust of last?
Hoe bereid ik de volgende generatie voor op de verantwoordelijkheden die familiekapitaal en ondernemingsvermogen met zich meebrengen?
Workshop 2: Waar stap ik in?
Wat heb je als opvolgende generatie meegekregen over het familiebedrijf en wat is daarvan de impact op je (toekomstige) verantwoordelijkheid als familie-aandeelhouder?
Workshop 3: Eigen identiteit in een ondernemende familie
Afkomstig zijn uit een ondernemende familie met een vooraanstaand familiebedrijf biedt vele voordelen maar beïnvloedt ook je identiteit. Wat is de impact daarvan op je eigen levens- en loopbaankeuzes?

Een bijzonder element dit jaar is een presentatie van drie next generation leden die deze zomer twee dagen hebben opgetrokken met Al Gore, voormalig vice-president van de VS en nobelprijswinnaar. Zij vertellen over die ervaring en wat het doet met henzelf en hun familiebedrijf.

Natuurlijk sluiten we de jaarbijeenkomst af met een gezellige borrel en een lekker diner.

Programma:

14.30 uur Ontvangst
15.00 uur Opening door Marlies van Wijhe, voorzitter FBNed en Rogier van Meeuwen, voorzitter NextGen commissie
15.15 uur Al Gore’s Inconvenient Sequel – Truth to Power
Caroline Lubbers, Cyriel Hakkers, Desiree van der Kaaij
15.30 uur Ondernemerschap door de generaties heen, Ilse Matser, lector familiebedrijven Hogeschool Windesheim
16.00 uur Ondernemer worden, ondernemer zijn. Hoe heb ik mijn weg gevonden? Interview met Prins Bernhard van Oranje-Nassau, ondernemer en initiatiefnemer van de stichting Lymph-Co.
16.30 uur Workshops
18.00 uur Borrel en diner
21.00 uur Einde

 

Inschrijven
Inschrijven kan tot 6 november via de groene knop. (De jaarbijeenkomst is alleen toegankelijk voor FBNed leden.)

Kosten
De kosten voor deelname aan de FBNed jaarbijeenkomst bedragen € 175,- per persoon, excl. BTW.

Annuleren
Kosteloos annuleren kan tot 6 november 2017. Daarna brengen wij u het volledige bedrag in rekening.