U bent hier:

Workshop Eigenaarsontwikkelplan

Welke kennis en competenties heb je nodig om een goede eigenaar van het bedrijf te kunnen zijn? Als (toekomstig) eigenaar is het van belang om hier zicht op te krijgen. Een plan om hiermee aan de slag te gaan helpt in de voorbereiding op je verantwoordelijkheden.

Tijdens deze workshop biedt Ilse Matser, expert op het gebied van familiebedrijven, inzicht in de bouwstenen van een eigenaarsontwikkelplan. Op basis van verschillende leergebieden en bijbehorende competenties worden deelnemers uitgedaagd om de koppeling te maken met hun rol als (toekomstige) eigenaar. Deelnemers gaan aan de slag met hun eigen ontwikkelplan of het ontwikkelplan voor de NxG binnen hun familiebedrijf en leren van elkaars aanpak.

Een eigenaarsontwikkelplan gaat niet over het klaarstomen van de opvolger(s), het gaat over de ontwikkeling van (toekomstige) eigenaren. Ook familieleden die wel eigenaar zijn of worden, maar niet in het bedrijf werken hebben behoefte aan kennis en zullen bepaalde vaardigheden moeten ontwikkelen. Welke competenties dat precies zijn, is afhankelijk van de rol die zij willen gaan vervullen; een STAK-bestuurder moet andere dingen kunnen dan een certificaathouder.

In de workshop bieden we ook handvatten om dit als familie gezamenlijk aan te pakken. Hiermee maak je een aanzet tot een gedegen plan om het ‘leven lang leren als bedrijfsfamilie’ echt een boost te geven.

Voordelen van een eigenaarsontwikkelplan

• Met het ontwikkelplan werk je heel concreet aan het vertrouwen in je eigen en andermans competenties.

• Met de uitwerking van de plannen verstevig je de verbinding en samenwerking tussen eigenaren. Daarmee bouw je als eigenaarsgroep aan interpersoonlijk vertrouwen.

Doelgroep

Deze bijeenkomst is met name gericht op (toekomstige) eigenaren en familievertegenwoordigers die de ontwikkeling van de NxG coördineren.

Datum en tijdstip

Vrijdag 17 november 9.30 - 13.30 uur.
Heb je interesse, neem dan contact op met Eveline Maas.

Inschrijving en kosten

Je kunt je inschrijven via de activiteitenkalender.
De kosten voor deelname aan de workshop bedragen €325,- per deelnemer.

Locatie

FBNed, Landgoed Sandenburg - Stalgebouw
Sandenburgerlaan 4A
3947 CS Langbroek

Programmaleider

Ilse Matser

Ilse begeleidt deze workshop. Ilse was lector Familiebedrijven aan de Hogeschool Windesheim. In 2013 promoveerde zij aan de Universiteit Utrecht op het onderzoek ‘Strategic resources and family firm performance’. Momenteel schrijft ze samen met Jacqueline van Zwol een praktijkboek voor eigenaren van familiebedrijven. Daarnaast is ze onder meer actief als voorzitter van het STAK-bestuur van het familiebedrijf NNZ en als adviseur en opleider voor bedrijfsfamilies.

 

Voor vragen over deze workshop kun je contact opnemen met Eveline Maas, 06-1515 6335.

Ook niet-leden van FBNed kunnen deelnemen aan deze workshop. Voor hen geldt een toeslag van 25% (excl. btw). Als het bedrijf binnen een jaar na deelname aan de workshop lid wordt van FBNed, wordt de toeslag verrekend met de contributie.

Leden