U bent hier:

Online workshop Familiedynamieken

In een familiebedrijf zijn de systemen familie en bedrijf automatisch verweven. De manier waarop een familiedirecteur het bedrijf leidt of waarop een STAK-bestuurder zijn of haar rol vervult is een afspiegeling van het functioneren van zijn/haar ouderlijk huis. Dynamieken in de familie zie je terug in het functioneren in de rol die iemand vervult in het familiebedrijfssysteem. 

In goed functionerende families zijn ‘bondgenootschappen’ redelijk flexibel, en afhankelijk van de context. Ze komen en gaan en verstarren niet tot vaste rollen. Dat lukt alleen als je:

  • Inziet hoe de familiedynamiek werkt en wat jouw rol hierin is.

  • Beseft dat een familiesysteem andere rollen heeft dan een organisatiesysteem.

  • Verschillende meningen binnen de familie kunt integreren in plaats van de focus te leggen op de verschillen.

  • Weet dat het belangrijk is om vanuit een gezamenlijk doel samen te werken.

Tijdens de online workshop Familiedynamieken leer je anders kijken naar het gedrag van jezelf en je familie in het systeem en leer je het beter begrijpen. Dit versterkt de onderlinge verbinding. Als de beschikbare energie gericht wordt op het resultaat, ontstaat een natuurlijke flow en het bijbehorende plezier.

Doelgroep

We organiseren deze workshop voor familieleden die een actieve rol in een bestuurlijke en/of leidinggevende functie in hun familiebedrijf vervullen. Bijvoorbeeld in het bedrijf, in de familieraad, in de STAK of als commissaris.

Deelnemers brengen een casus in waar we als groep mee aan de slag gaan. Zo kan het geleerde direct toegepast worden.

Datum en tijdstip

De data voor 2022 zijn nog niet bekend.

Inschrijving en kosten

Je kunt je inschrijven via de activiteitenkalender.
De kosten voor deelname aan de workshop bedragen €195,- per deelnemer.

Aan deze online workshop van 3 uur kunnen maximaal vier deelnemers meedoen.

Programmaleider

Maike van der Donk

Maike begeleidt deze workshop. Maike komt uit een ondernemersgezin. Ze heeft jaren in de corporate wereld gewerkt, voornamelijk bij een wereldwijd executive search bureau. Ook werkte zij tien jaar parttime bij FBNed, waar zij onder andere verantwoordelijk was voor de uitbouw van de FBNed Academie. Vanuit haar eigen bedrijf Limetree werkt Maike aan samenwerking en leiderschap in families en organisaties.

Reviews

Eerdere deelnemers zeiden over dit programma het volgende.

“Ik vond het een goede workshop. Maike luistert goed en heeft verstand van zaken. De schema’s die ze aanreikte vond ik nuttig en praktisch.”

“De workshop heeft me een denkkader gegeven om vraagstukken rond (familie-) dynamieken te kunnen plaatsen en transparanter te maken.”

“Het thema speelt altijd en overal. Deze workshop geeft vooral inzicht in deze materie.”

Voor vragen over deze workshop kun je contact opnemen met Eveline Maas, 06-1515 6335.

Ook niet-leden van FBNed kunnen deelnemen aan deze workshop. Voor hen geldt een toeslag van 25% (excl. btw). Als het bedrijf binnen een jaar na deelname aan de workshop lid wordt van FBNed, wordt de toeslag verrekend met de contributie.

Leden