U bent hier:

Ik, als eigenaar

Een programma van 24 uur speciaal ontworpen voor de 'next generation' aandeelhouders in het familiebedrif, niet werkzaam in het familiebedrijf. Bij deze training sta jij centraal. Wie ben jij als aandeelhouder, waar zit je kracht en welke uitdagingen kom je tegen in je ontwikkeling en groei?

Inhoud

Als aandeelhouder ben je medeverantwoordelijk voor het familiebedrijf. Maar wat betekent die verantwoordelijkheid in de praktijk? In dit programma van 24 uur leer je met andere aandeelhouders over onderwerpen als:

  • governance en verantwoordelijkheden in het familiebedrijf van familie, directie, RvA/RvC en StAK;
  • het bezit van aandelen in het familiebedrijf;
  • de verschillende rollen en taken van de aandeelhouder in de familie en het bedrijf;
  • familiedynamiek in al zijn facetten;
  • ongeschreven regels.

Tijdens deze 24 uur combineren we kennis met elkaars ervaringen in familiebedrijven. De rode draad is werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Wie ben je als aandeelhouder, waar zit jouw kracht en wat zijn de mogelijkheden in jouw groei en ontwikkeling?

Doel

Dit programma helpt je om inzicht te krijgen in je verantwoordelijkheid als aandeelhouder van een familiebedrijf, welke rol je daarin wil pakken en hoe je je daarop kunt voorbereiden en ontwikkelen.

Na 24 uur

  • heb je meer kennis over de governance in de familie en in het bedrijf;
  • ben je je meer bewust van je persoonlijke drijfveren, je wensen en verwachtingen, je mogelijkheden en je rol als aandeelhouder;
  • kun je op basis van het bovenstaande meer vanuit rust en ruimte keuzes maken;
  • weet je beter welke onderwerpen je wil bespreken met andere familieleden.

Data en duur

Dit programma bieden we 1 of meerdere keren per jaar aan. Op dit moment is het programma nog niet gepland. Heb je interesse? Geef dit dan door aan Eveline Maas.

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats op een locatie in het midden van het land, voor deelnemers goed bereikbaar.

Inschrijving en kosten

€ 1.295,00 (exclusief btw) per persoon, inclusief workshop, studiemateriaal, overnachting, eten en drinken. Het cursusgeld wordt voor aanvang van de opleiding gefactureerd.

Ook niet-leden kunnen deelnemen aan dit programma. Voor hen geldt een toeslag van 25% (excl. BTW). Als het bedrijf binnen een jaar na de start van het programma lid wordt van FBNed, dan wordt deze toeslag verrekend met de contributie. 

Het minimale aantal deelnemers is 6 personen.

Programmaleiders

Renée de Kuyper

Renée de Kuyper is een familiebedrijvenspecialist die vanuit ervaring en ondernemerschap families begeleidt bij opvolging en cultuurveranderingstrajecten in het familiebedrijf. Tevens is zij commissaris en aandeelhouder in één van de oudste familiebedrijven in Nederland: De Kuyper Royal Distillers. Renée heeft zich gespecialiseerd in cultuurverandering waarbij zij families ondersteunt bij het benoemen, verschuiven en veranderen van patronen die zorgen dat de familie zich kan aanpassen aan een “nieuwe” omgeving door als collectief zich te ontwikkelen. Wil je meer weten wat de visie is van Renée op dit onderwerp, klik dan hier

  

Maike van der Donk

Maike van der Donk komt uit een ondernemersgezin en is betrokken bij het familiebedrijf van haar moeders kant. Ze heeft jaren in de corporate wereld gewerkt, voornamelijk bij een wereldwijd executive search bureau. Zij was 10 jaar parttime werkzaam bij FBNed, waar zij onder andere verantwoordelijk was voor de uitbouw van de FBNed Academie. Zij werkt vanuit haar eigen bedrijf Limetree en vanuit Tachles aan samenwerking en leiderschap in organisaties en families, waaronder bij leiders en opvolgers in het familiebedrijf.

Leden