U bent hier:

Harvard onderhandelen

Deze workshop biedt tools vanuit de Harvard Onderhandelingsprincipes om naar de complexiteit van je uitdagingen te kijken en om vaardiger te worden in het onderhandelen met jezelf en je omgeving.

Doelgroep

Voor iedereen die wil werken aan de ontwikkeling van zijn/haar onderhandelingsvaardigheden.

Inhoud

Onderhandelen doe je dagelijks, vaak zonder dat je er bewust van bent. Afhankelijk van de context onderhandel je voor jezelf, voor de familie, het bedrijf of voor een bepaald doel. Meestal in een complex speelveld met verschillende belangen. Je acteert op je intuïtie, met wisselend succes. Je succes is niet alleen afhankelijk van je manier van communiceren tijdens het onderhandelen, maar ook van je voorbereiding op de onderhandelingen.

In deze workshop kijken we vanuit Harvard Onderhandelingsprincipes naar de complexiteit van je uitdagingen. Het zijn immers veelal onderhandelingen met jezelf en met je omgeving waar je vaardig in wilt worden.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn: verschillende verwachtingen van elkaar; beelden van elkaar die een eigen rol kunnen spelen;  emoties en spelletjes die gespeeld kunnen worden; het innemen van een constructieve positie; tactiek van onderhandelen.

  • Hoe kom je tot overeenkomsten waarbij de lusten en de lasten redelijk verdeeld zijn?
  • Hoe kom je tot win-win oplossingen: creativiteit in onderhandelingen?
  • Hoe ga je om met tegenstellingen zonder strijd?
  • Hoe ga je om met ‘lastige’ mensen en conflicten?

Je krijgt een toolkit van concepten en vaardigheden, op een fundament van waarden zoals integriteit, redelijkheid en openheid aangeboden. Daarbij experimenteer je met ander gedrag zodat je het daarna ook in de praktijk kunt gebruiken.

Uitgangspunt van de Harvard Onderhandelingsprincipes is een waardepatroon waarbij je met respect voor de ander samen zoekt naar duurzame oplossingen. Dat lukt niet altijd, maar is wel de ambitie.

In de jaren ’80 van de vorige eeuw is de Harvard-methode voor onderhandelen ontwikkeld. Deze methode is inmiddels wereldwijd verspreid. Harvard onderhandelen kan door iedereen worden toegepast in elke situatie. De Harvard-methode is wetenschappelijk gefundeerd en inmiddels zeer bekend en gewaardeerd.

Data en duur

Het programma duurt 1 dag. De datum voor 2022 is nog niet bekend.

Locatie

" />

De Werkplaats, RoutsLaeven
Loosdrechtsebos 21A
1213 RH Hilversum

Inschrijving en kosten

De kosten voor deze workshop zijn € 495,- (exclusief btw) per persoon. Dit is inclusief zaalhuur, koffie/thee, lunch, materialen en het boek ‘Alles is Onderhandelen’ van Geurt Jan de Heus.

Leden kunnen zich inschrijven via de activiteitenkalender. Het cursusgeld wordt voor aanvang van de opleiding gefactureerd.

Ook niet-leden kunnen deelnemen aan deze workshop. Voor hen geldt een toeslag van 25% (excl. BTW). Als het bedrijf binnen een jaar na deelname aan de workshop lid wordt van FBNed, dan wordt deze toeslag verrekend met de contributie. 

Het minimale aantal deelnemers is 6, het maximale aantal is 8 personen.

Programmaleider

Geurt Jan de Heus

Geurt Jan is opgeleid als arts en is partner bij RoutsLaeven. RoutsLaeven is gespecialiseerd in het adviseren, trainen en coachen op onderhandelingssituaties, ook in families met een bedrijf.

Hij is actief als onderhandelingsspecialist in complexe situaties en is op verschillende manieren betrokken bij uitdagingen op het snijvlak van familie en bedrijf. Geurt Jan heeft o.a. bij een groot internationaal opererend bedrijf een familieraad opgezet, waarvan hij een aantal jaren voorzitter is geweest. Geurt Jan is auteur van het boek ‘Alles is Onderhandelen; de kunst van het onderhandelen in zeven principes’.

 

Reviews

Eerdere deelnemers zeiden het volgende.

"Waardevolle inzichten en tools om dagelijks mee aan de slag te gaan, zowel zakelijk als privé."

"Praktische frameworks en structuren om toe te passen in onderhandelingen met klanten, leveranciers en andere stakeholders."

Leden