U bent hier:

Excelleren als mens

“Ik gun het iedereen om deze uitdaging met jezelf aan te gaan en te excelleren als mens!”

Wil jij excelleren als mens? Dat lukt je als je emotioneel stabiel bent en je de leiding hebt over je eigen leven. Als je weet wie je bent en wat je wilt. Als je je talenten en kwaliteiten kent en weet hoe je ze kunt inzetten. Als je weet waar je energie van krijgt. En als je negatieve overtuigingen en belemmerende gedachten over jezelf kunt herkennen, loslaten en ombuigen.

Jezelf blijven en je eigen pad volgen is nog eens extra uitdagend binnen een familiebedrijf, waar familiebanden en -structuren vaak al oud zijn en diep in het familiesysteem geborgen.
Het vierdaagse programma Excelleren als mens helpt je om te (her)ontdekken wie jij bent, wat je plek is en hoe je vanuit je kwaliteiten en passie een unieke bijdrage aan het familiesysteem kunt leveren. 

Aan het eind van de training zit je vol inspiratie en energie. Je weet (beter) wie je bent, waar je (voor) staat en welke kant je op wilt. Je bent in staat om vanuit authentieke kracht, passie en plezier leiding te geven aan jezelf, jouw leven en jouw werk. Je bent in staat om te excelleren!

Doelgroep

Excelleren als mens is er voor iedereen vanaf 18 jaar die te maken heeft met de context van het familiebedrijf. Zowel familieleden als externe betrokkenen kunnen deelnemen. 

Inhoud

Het programma bestaat uit een startdag en een blok van drie dagen.

Tijdens de startdag gaan we aan de slag met je breinprogrammering. Wat heeft je gevormd? Welke ervaringen hebben jouw overtuigingen en denkpatronen beïnvloed, waardoor je doet wat je doet? 

In het blok van drie dagen ga je nog dieper in op je verlangens en behoeften, welke richting je op wilt en wat daar nog tussen staat. Wat weerhoudt je er nog van om te doen wat je werkelijk wilt doen? We kijken naar de energiedomeinen fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Dit zijn de levensgebieden waarin je functioneert. Je gaat blokkade(s) in deze gebieden verhelderen en daadwerkelijk loslaten.

Op de laatste dag maak je een persoonlijk powerplan: je weet waar je heen wilt, wat je daarvoor nodig hebt, wat je te doen staat en wanneer je dat gaat doen. Zodat je je leven en dus ook jouw rol binnen de context van het familiebedrijf optimaal kunt vormgeven.

Hoe werken we?

Met ervaringsgerichte oefeningen die je uit je comfortzone halen maken we helder wat je voorkeursgedrag is, welke patronen je helpen en welke je juist ondermijnen. Met de elementen van de natuur dagen we je uit om je grenzen te onderzoeken en te verleggen. Hierdoor leer je jezelf veel beter kennen en worden jouw talenten en mogelijkheden duidelijk. Je leert praktische tools in te zetten om belemmerende overtuigingen om te buigen of los te laten, waardoor er ruimte ontstaat om de dingen anders te gaan doen.

Data & duur

Het programma bestaat uit een startdag (14 september) een blok van drie dagen (11, 12 en 13 oktober).

Locatie

Op de startdag ontmoeten we elkaar in Langbroek bij FBNed. Tijdens de driedaagse is Hotel Bakker in Vorden de uitvalsbasis. We rijden van daaruit naar prachtige locaties in de omgeving. 

Inschrijving en kosten

Je kunt je inschrijven via de activiteitenkalender.

De kosten bedragen €3000,- per deelnemer, inclusief overnachtingen, maaltijden en drankjes.

Ook niet-leden kunnen deelnemen aan dit programma. Indien het bedrijf geen FBNed-lid is, dan geldt een toeslag van 20% (excl. BTW). Als het bedrijf binnen een jaar na de start van het programma lid wordt van FBNed, dan wordt de opslag verrekend in de lidmaatschapsprijs.

Aan dit programma kunnen maximaal acht deelnemers meedoen.

Programmaleiders

Edwin Fafié en Eline Vrolijk bieden dit programma al jaren aan. Voor FBNed spitsen zij het toe op de context van het familiebedrijf.

Edwin Fafié

Edwin is familieadviseur en trainer/coach. Hij observeert, spiegelt en prikkelt. Uitdagend en betrokken, maar nooit belerend. Hij spoort je aan je energiehuishouding op orde te houden, ook in een complexe (familie)omgeving. Hij komt met direct toepasbare ideeën, waardoor je op je werk en thuis beter functioneert.

 

Eline Vrolijk
Eline is trainer en coach. Vanuit haar specialisaties – de werking van het brein en lichaamsgericht werk – geeft ze je inzicht in diepliggende overtuigingen en emoties die je kunnen tegenhouden in je werk. Vaak ben je je hiervan niet bewust. Eline weet feilloos patronen bloot te leggen bij individuen en weet helderheid te geven in de dynamieken binnen familiebedrijven.

 

 

Reviews

Eerdere deelnemers zeiden over dit programma het volgende.

“Veel meer inzicht in wie ik ben en wat ik moet doen wil ik verder komen in mijn ontwikkeling”
Gijs van der Helm – Van der Helm (deelgenomen in 2022)

“Deze leergang heeft mij veel inzicht in mijzelf, rust en vertrouwen gegeven om te gaan doen wat ik altijd al wist, maar kwijt was geraakt.”
Margreet van Dalfsen – Venture Group (deelgenomen in 2021)

“Excelleren als Mens heeft bij mij een diepere laag aangesproken, waardoor ik meer ruimte voor persoonlijke groei heb gekregen, ‘een cadeautje’. Niet alleen conceptueel, maar ook concreet.”
Ilse Bastmeijer – Nettorama (deelgenomen in 2021)

“Inzicht in mijzelf. Het heeft mij de moed en kracht gegeven om me te kunnen ontplooien en een koersvast leven te kunnen leiden.”
Rémy de Kuyper – Koninklijke De Kuyper (deelgenomen in 2021)

“Edwin en Eline creëren een vertrouwde omgeving waarin alle ruimte en tijd is om jezelf te leren begrijpen en zorgen ervoor dat door de juiste vragen te stellen, je nooit het contact met je gevoel verliest. Je leert te geloven in je eigen doelen.”
Rianne de Groot – De Groot en Slot (deelgenomen in 2021)

“De vierdaagse leergang is voor mij uitzonderlijk waardevol geweest. Edwin en Eline helpen je zowel je zakelijke als persoonlijke kant naar een hoger niveau tillen. De leergang geeft je de ruimte om persoonlijke thema’s tot de bodem uit te diepen en vervolgens om te zetten in concrete stappen in een nieuwe richting. Stappen die je helpen om een betere versie van jezelf te worden. Ik gun het iedereen om deze uitdaging met jezelf aan te gaan en te excelleren als mens!”
Leonard van Oord - Van Oord (deelgenomen in 2021)

‘De veilige setting die Edwin en Eline weten te creëren, in combinatie met de opbouw in onderdelen, hebben ervoor gezorgd ik mijzelf nog beter heb leren kennen. Het was confronterend, ontroerend en ontzettend waardevol. De leergang heeft me inzichten, richting en bevestiging gegeven.’
Charlot van Tol – Ototol (deelgenomen in 2019)

‘Binnen een dag hadden we met elkaar een veilige omgeving gecreëerd waarin alles gezegd en gedeeld kon worden. We leerden elkaar hierdoor goed kennen en dat hielp ook om inzicht in jezelf te krijgen. Dit bracht soms de nodige emoties met zich mee. Het heeft mij enorm geholpen om beter te kunnen omgaan met sommige situaties. Ik kijk positief terug op deze mooie dagen. Soms heb ik nog wel eens de behoefte om een keer op herhaling te gaan.
Johan den Breejen – JdB Groep (deelgenomen in 2017)

‘Toen ik in 2016 aan het programma ‘Excelleren als mens’ begon, had ik er zin in, maar was er ook enige twijfel over wat het me zou brengen en hoe confronterend het zou zijn.
Ik kwam in een warm bad terecht, bij een fijne groep. Mijn persoonlijke vraagstukken en de verantwoordelijkheden die ik binnen het familiebedrijf heb werden niet als losstaande issues benaderd, maar juist samen aangepakt. Door de persoonlijk begeleiding en de intensieve oefeningen bereikte ik de kern van mijn vragen. Het was zeer intensief, maar erg mooi om door te maken. Het heeft me enorm geholpen. Ik ben nog dagelijks blij dat ik dit programma heb gevolgd. Nog altijd ben ik me bewust van mijn mogelijke valkuilen en van mijn toegevoegde waarde binnen het familiebedrijf. Ik gun iedereen deze geweldige ervaring en beleving.’

Teun Suijkerbuijk - Inofec (deelgenomen in 2016)

 

Voor vragen kun je contact opnemen met Eveline Maas, 06-15156335.

Leden